Hakemus jätehuollon perusmaksun poistamiseksi

OHJEET:

Rakennusrekisterin virheet
Rakennuksen perusmaksu määräytyy Digi- ja väestötietoviraston valtakunnalliseen rakennus- ja huoneistorekisteriin (DVV) merkityn rakennuksen käyttötarkoituksen mukaan. Voit tarkistaa omistamasi rakennuksen tiedot DVV:n sivuilta. Jos omistamasi rakennuksen tiedot on merkitty virheellisesti DVV-rekisteriin (esim. virheellinen käyttötarkoitus, virheellinen huoneistoluku tai rakennusta ei ole), ole yhteydessä rakennuksen sijaintikunnan rakennusvalvontaan rakennustietojen korjaamiseksi DVV-rekisteriin. Salpakierto Oy korjaa perusmaksulaskun DVV-rekisteriin korjattujen tietojen mukaiseksi, kun olet yhteydessä Salpakierto Oy:n asiakaspalveluun. Maksa jo saamasi jätemaksu viimeistään laskussa ilmoitettuna eräpäivänä. Hakemusta jätehuollon perusmaksun poistamiseksi ei tarvitse tehdä.

Käyttökelvoton rakennus
Jätehuollon perusmaksu voidaan poistaa, jos rakennus on käyttökelvoton. Rakennuksen käyttökelvottomuus tulee todistaa laittamalla hakemuksen liitteeksi sertifioidun rakennusterveysasiantuntijan (Eurofins-sertifikaatti) tai FISE-pätevyyden omavan kosteusvaurion kuntotutkijan, asuntokaupan kuntotarkastajan tai rakennusten kuntoarvioijan lausunto käyttökelvottomuudesta. Asumiskelvottomuuden voi todistaa myös sertifioidun rakennusterveysasiantuntijan (RTA) lausunnolla.

Tuhoutunut tai purettu rakennus
Jätehuollon perusmaksu voidaan poistaa, jos rakennus on tuhoutunut tai purettu. Rakennuksen purkaminen tulee todistaa laittamalla hakemuksen liitteeksi kunnan rakennusvalvonnan purkutodistus. Rakennuksen tuhoutuminen tulee todistaa laittamalla hakemuksen liitteeksi esim. pelastuslaitoksen tai vakuutusyhtiön raportti.

Maksa jätemaksu muutoksenhausta huolimatta. Hakemuksen perusteella asiasta tehdään päätös, joka lähetetään hakijalle.

Tarvittaessa saat lisätietoja p. 044 416 4352 (ma-to klo 12-15 ja pe 9-11) tai jatehuoltoviranomainen@lahti.fi    

 

Tiedot kiinteistöstä, jota hakemus koskee

Hakijan (kiinteistön omistajan) yhteystiedot

Yhteyshenkilö

Haen muutosta seuraavasti

Jätehuollon perusmaksun perimättä jättäminen

Lomakkeen lähetys

Täytettyäsi lomakkeen paina ”Tallenna” kohdasta Tietojen lähetys. Saat ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen vahvistusviestin tallennetusta lomakkeesta.

Tietojen lähetys